bronzen beeld in wording

Hieke Meppelink


Beeldhouwster en musicus

"Boesteren is als zingen in klei"

Hieke Meppelink is beeldhouwster en heeft sinds 2003 haar atelier in De Greiner. Daarnaast is zij musicus en is regelmatig als sopraansoliste te beluisteren op de Nederlandse concertpodia. Door haar ervaring als zangeres vormen de klassieke liedkunst en poëzie een belangrijke inspiratiebron in haar beeldhouwwerk.

“Al zingend zie ik vaak beelden voor me, word ik aangeraakt. In de zangkunst gaat het om het omvormen van een gevoel tot een vluchtige klank en in wezen ervaar ik het beeldhouwen als een soortgelijk proces: datgene in materie zichtbaar proberen te maken dat onzichtbaar lijkt, ditmaal in tastbare oermaterialen als klei en brons”.

Hieke heeft een vast samenwerkingsverband met een aantal Nederlandse galeries, waar onder Galerie Honingen in Gouda, gespecialiseerd in hedendaags realisme. De galerie vertegenwoordigd haar werk ook op belangrijke kunstbeurzen. Het Stedelijk Museum Zwolle toonde een solo-expositie onder de titel ‘Gesmolten klank, gestold geluid’ en ook haar duo-expositie in het Provinciehuis Haarlem had als thema muziek. Hieke exposeerde daarnaast in Beelden in Gees, Beeldentuin Mariënheem, Le Jardin Enchanté België, First Art Fair Amsterdam, Art Laren e.a.

In de openbare ruimte is monumentaal werk van Hieke onthuld in de gemeenten Oegstgeest en Enschede.

Contact

Voorhelmstraat 23-001
2012 ZM Haarlem

+31 6 27047797

hieke.meppelink@gmail.com
www.hiekemeppelink.com

Volg Hieke Meppelink