103

Föllmi Photography

I See for You

architectuur, industrie, landschap, duurzaamheid, locaties, stedenbouw, cultureel erfgoed, energie, openbare ruimte, infrastructuur, cradle 2 cradle, natuur en milieu plus vele andere thema’s die – vertaald naar beelden – jouw ideeën en doelen representeren.

Werkwijze:
  Het is mijn overtuiging dat een persoonlijke verdieping in het thema – wat dat ook mag zijn – letterlijk en figuurlijk een beter beeld zal opleveren. Deze meer documentaire aanpak, in combinatie met altijd een conceptuele benadering, vormt de basis van mijn visie op fotografie. Een grondige analyse behoort dan ook tot de standaard voorbereiding van iedere fotoshoot. Of dat nu een locatieonderzoek op ‘streetview’ niveau is of een inhoudelijk literatuuronderzoek over het thema en de onderwerpen, het is een noodzakelijk proces dat een recept oplevert om kwalitatief goede en inhoudelijke beelden te maken. Hoe abstracter het thema, des te groter de uitdaging om krachtige beelden te maken die communiceren. Een volledig digitaal proces vormt de basis van mijn ‘workflow’, waarbij elke foto wordt gearchiveerd d.m.v. het gestandaardiseerde IPTC Information Interchange Model, aangevuld met de GPS-coordinaten t.b.v. Google Maps/Earth. De digitale nabewerking bestaat o.a. uit diverse correcties op het gebied van perspectief, retouche, kleurtemperatuur, contrast en verzadiging. Daarnaast kunnen er complexere beeldbewerkingen plaatsvinden zoals High Dynamic Range, Panorama’s en Annimatie’s.

Missie:
  De thema’s zijn meestal vanuit een sociaal-maatschappelijk engagement gekozen met steeds als terugkerende factor: focus op duurzaamheid. De wijze waarop en hoe ons (Neder)land ruimtelijk wordt vormgegeven, vormt een onuitputtelijke inspiratiebron en het is voor mij belangrijk om dat zo objectief mogelijk te verbeelden. Mijn beeldtaal ontwikkeld zich daarbij voortdurend omdat ik altijd zal blijven zoeken naar de perfecte abstractie om complexe thema’s zo integer mogelijk te vertalen naar beelden. Observeren, luisteren (naar de opdrachtgever) en verdiepen zijn daarbij essentiële skills die maken dat jouw missie een onderdeel wordt van mijn visie. Optimaal in synergie luidt mijn motto dus: 

Your Mission Is My Vision

Voorhelmstraat 23.103 2012ZM Haarlem
info@ic4u.org +31 (0) 6 52646701 www.ic4u.org

Direct contact met Föllmi Photography

Werkplaats voor creatieve en maatschappelijke ondernemers
(C) DeGreiner.nl - Colofon - yMere