005

Carmela Bogman

Kunst en Vormgeving in de Openbare Ruimte

Carmela Bogman betrekt als ontwerper de mens bij de openbare ruimte met haar projecten die laveren tussen kunst en design. Door middel van uitgebreid onderzoek gaat zij op zoek naar de genius loci en verwerkt deze op een subtiele manier in haar werk. Bogman is een ontwerper die gelooft in de kracht van het detail.

Vanaf het begin van haar ontwerppraktijk werkt Bogman veel samen met professionals uit andere werkgebieden. Zo is zij onder andere als assistent ontwerper betrokken geweest bij het winnende ontwerp Visie Stations-outillage van Blom & Moors (2007), de inrichting van het Perm Embankment Park in Rusland (2009) in samenwerking met HOSPER en KCAP en de Pop-Up in samenwerking met Rogier Martens.

Naast het ontwerpen van objecten verkent zij Bogman ook regelmatig de grenzen van haar vakgebied door middel van onderzoek. Zoals Creative Coasts een onderzoek naar de rol van water in Gdansk, Polen of My Way or the Highway een onderzoek naar privaat wegeigendom in opdracht van de provincie Overijssel. Vanaf 2011 organiseert Carmela Bogman, in samenwerking met Femke Glas (BNO), GO live. GO live is het nieuwe, fysieke verlengstuk van de Groene Offerte, de website voor kennis, inspiratie en contacten op het gebied van duurzaam ontwerpen. GO live vindt plaats om de twee of drie maanden, en heeft steeds wisselende thema’s en locaties. Duurzaam ontwerpen staat altijd bovenaan de agenda, met als vaste ingrediënten kennis, inspiratie en netwerken.

Voorhelmstraat 23.005 2012ZM Haarlem
info@carmelabogman.nl 06-43495908 www.carmelabogman.nl

Direct contact met Carmela Bogman

Werkplaats voor creatieve en maatschappelijke ondernemers
(C) DeGreiner.nl - Colofon - yMere